KWPS lanceert BerekenBenefits

Onze nieuwe site is live. De komende maanden en jaren zullen hierop steeds meer gratis én betaalde tools verschijnen. Werkgevers en hun adviseurs kunnen berekeningen maken, zonder informatie te hoeven delen. De gegevens worden ingevuld en de uitkomsten worden online gerapporteerd en niet opgeslagen. Op de website zijn momenteel de volgende gratis rekentools, inclusief korte rapportages, te vinden:

  • AOW-leeftijd: Wilt u weten wat de AOW-leeftijd is? Of wilt u weten wat de AOW-leeftijd naar verwachting zal worden? Vul een geboortedatum in en het wordt voor u berekend.
  • Vlakke Premie Pensioenakkoord: Is er sprake van een pensioenregeling met een premiestaffel? Voer de staffel uit het pensioenreglement in om snel en simpel inzicht te krijgen in de gevolgen van het Pensioenakkoord.
  • Transitievergoeding Light: Vraagt u zich af welk bedrag verstrekt moet worden als een werknemer wordt ontslagen? Vul datum in dienst, datum uit dienst en het maandsalaris in. De transitievergoeding wordt voor u berekend.

Eind dit jaar verschijnt de eerste uitgebreide, betaalde rekentool. Het betreft de Financiële Analyse Pensioenakkoord. De tool geeft een vergelijking tussen de pensioenlasten op basis van een premiestaffel en een vlakke premie voor de komende 10 jaar. De rapportage bevat 10 verschillende scenario's.

26 oktober 2021

Auteur(s) en meer informatie: