Samenwerking KWPS en Edmond Halley

 

 

Nieuwsbericht 17 januari 2013

 

KWPS en Edmond Halley bundelen kracht om complexiteit pensioen te bestrijden

 

 

Edmond Halley en KWPS combineren hun specialismen op pensioengebied. Daardoor zijn zij vanaf 2013 in staat de complexe pensioenmaterie nog simpeler te maken voor hun klanten. Hieraan bestaat onder ondernemers een grote behoefte. Bij KWPS ligt het specialisme vooral in het economische, fiscale en juridische. Edmond Halley heeft als specialisme actuariaat, opleiden en pensioenmanagement. Daarnaast voeren beide kantoren een algemene pensioenpraktijk.

 

Het doel is niet slechts een transparant pensioen, maar een begrepen pensioen

Jan-Olivier Kuijkhoven (KWPS): “Pensioen is complexe materie en het wordt steeds ingewikkelder gemaakt. Wij ervaren dat ondernemers geregeld besluiten nemen over pensioen waar ze later spijt van krijgen vanwege hoge onvoorziene kosten en onvrede van deelnemers. “ Judith Scherrenberg (Edmond Halley): “Er is de afgelopen jaren veel gedaan aan het transparant maken van pensioenzaken. Maar meer informatie verstrekken leidt niet als vanzelf tot het begrip dat nodig is om de effecten van keuzes te doorzien. Wij vinden het daarom onze rol om de complexiteit achter de deur te houden en de pensioenmaterie voor de klant simpel te maken zodat hij echt snapt wat hij kiest.”

 

Simpel is moeilijk

Jan-Olivier: “Het is een paradox, maar het is voor veel consultants vaak moeilijker om dingen voor de klant simpel te maken, dan hem domweg van alle informatie te voorzien in de volle breedte .”Judith:” je moet heel goed weten waar je het over hebt om in te kunnen schatten wat je verantwoord kunt versimpelen of zelfs weg kunt laten. Door de bundeling van onze kennis en specialismen zijn we in staat dat nu nog beter te doen.”

 

Liever een netwerkorganisatie

Edmond Halley en KWPS kiezen voor een formele samenwerking maar zijn op dit moment niet van plan te fuseren. Beide bedrijven hebben een eigen karakter en een eigen daarbij passende klantenkring. Door in een netwerk-opzet samen te werken komen de specialismen voor ieders klanten beschikbaar, zonder dat het eigen karakter verandert. Dit past uitstekend bij de bedrijfsfilosofie dat er in netwerkorganisaties gemakkelijker waarde wordt gecreëerd dan in traditionele hiërarchische structuren. 

 

 


KWPS | Pensions | Employee Benefits | Tax | Financial Planning 

World Trade Center | Tower D, Level 6
Strawinskylaan 679 | 1077 XX Amsterdam
T + 31 20 589 1818
E info@kwps.nl
W www.kwps.nl
kwps_pensioen

 


KWPS is gevestigd te Amsterdam en geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 34248760.