Medewerkers aan het woord

Charlotte Nicole - stagiair in Q2 2021

"Ik vond het lopen van deze stage een ontzettend mooie ervaring. Van tevoren was ik bang dat ik misschien niet serieus genomen zou worden als stagiair, maar niks was minder waar. Ik werd in het team opgenomen en ik voelde me één van hen. Het is een ontzettend open en gezellig team dat me echt op mijn gemak heeft weten te stellen, waarin ik in het begin nog zoekend was naar mijn weg op de werkvloer. Hoewel ik geen diepgaande kennis heb over pensioenrechten, heb ik wel het idee dat ik in grote lijnen begreep waar iedereen mee bezig was en waar het over ging. Ik heb een zeer gevarieerd programma aangeboden gekregen waarbij ik ook inhoudelijk heb kennisgemaakt met vooral pensioen gerelateerde vraagstukken. Ik ben bij verschillende vergaderingen en calls met klanten aanwezig geweest, heb een advocatenlijst up-to-date gemaakt, heb mailtjes op spelling gecontroleerd, dossiers gearchiveerd en een organogram gemaakt dat ik aan het einde van de week heb gepresenteerd. Naast de inhoudelijke zaken waar KWPS zich mee bezighoudt, heb ik een beter beeld gekregen van de structuur van het bedrijf en de overige zaken die erbij komen kijken. De stageplek heeft me verder laten inzien dat het niet minder dan normaal is om vragen te stellen of even een praatje met iemand te maken en dat de kloof tussen stagiair en volwassene veel kleiner is dan ik had gedacht.

Door de ervaringen die ik heb opgedaan deze week denk ik dat mijn voorkeur uitgaat naar een werkplek met een klein team. Daarnaast zie ik in dat één van mijn kwaliteiten ligt bij dat ik sociaal ben ingesteld. Dit hoorde ik van anderen, maar merkte ik zelf ook. Ik voelde me vrij om iets te vragen of mee deel te nemen aan het gesprek bij bijvoorbeeld de lunch of een kleine bijdrage te leveren bij een vergadering. 

Ik ben KWPS dan ook erg dankbaar voor deze stagemogelijkheid, het beantwoorden van al mijn vragen, en alles wat ik heb geleerd."