Collega's aan het woord

Iris Derks - werkzaam bij KWPS sinds 2021

"Mijn naam is Iris en ik ben 28 lentes jong. Ik houd van koken, dansen en hoop ooit de trotse eigenaresse van een alpaca te zijn. Na het behalen van de Master Fiscaal Recht, rond ik momenteel de Master Arbeidsrecht af.

Het fijne als starter bij KWPS is dat je vanaf dag één wordt betrokken bij inhoudelijke vraagstukken. Je werkt samen in een klein en hecht team, iedereen is lekker zichzelf en je collega's zijn betrokken. Het niveau bij KWPS ligt hoog. Dit is in het begin ietwat intimiderend, maar hierdoor leer je in korte tijd heel veel. Leuk is dat je niet alleen met fiscalisten werkt. Daarbij heeft KWPS hele toffe klanten en heb ik in mijn werkzaamheden contact met werkgevers, werknemers en advocaten. 

Ik ben sinds december 2021 werkzaam bij KWPS. Mijn werkzaamheden bestaan onder andere uit het beheren van pensioenregelingen voor werkgevers, het doen van BPF-werkingssfeeronderzoeken en het beantwoorden van fiscale vraagstukken rondom pensioen. Dit varieert van vragen zoals "wat is het pensioengevend loon tijdens het tweede ziektejaar" tot vragen als "wat zijn de gevolgen van de vervroeging van de AOW-leeftijd voor bestaande VUT-regelingen." Daarnaast bereid ik elke week het vaktechnisch overleg voor." 

Danny Wolf - werkzaam bij KWPS sinds 2019

"Eind 2019 ben ik in dienst getreden bij KWPS om rekenprogramma's te maken die de advisering over het pensioenakkoord deels automatiseren. Dit is uiteindelijk uitgegroeid tot de ontwikkeling van www.berekenbenefits.nl. Het is leuk om onderdeel te zijn van dat proces en te zien hoeveel het is gegroeid. Er zijn altijd zaken die aangepast of verbeterd moeten worden. Soms moeten dingen snel gebeuren en daar zit druk op. Daar moet je wel tegen kunnen. 

De overstap van mijn studie naar een advieskantoor was aanvankelijk lastig. Van gelijkgestemden naar een team met uiteenlopende expertises, waaronder juristen die soms een compleet andere taal spreken. Dat dwong me om goed na te denken over hoe ik resultaten presenteer. Zelfs als de casus hetzelfde is, kan je conclusies op een totaal andere manier presenteren. Het is maar net wat belangrijk is voor de klant, gebruiker of collega.

Het fijnste aan werken bij KWPS vind ik het kleine team. Je kan bij iedereen langslopen en alles is bespreekbaar. Zo is bijvoorbeeld op mijn verzoek mijn variabele bonus omgezet in een vaste bonus. Dat hielp om snel een nieuwe woning te vinden."

Patricia Zonneveld - werkzaam bij KWPS sinds 2013

“Na mijn studie Econometrie & Operations Research aan de UvA ben ik in 2013 bij KWPS gestart als Junior Consultant. Inmiddels ben ik werkzaam in de rol van Managing Consultant en houd ik mij met verschillende zaken bezig binnen KWPS, waaronder account- en relatiemanagement, inhoudelijke advisering en een aantal Firm-portefeuilles.

Over de afgelopen jaren heb ik diverse uiteenlopende projecten opgepakt en mooie cliënten mogen bedienen. Je wordt vanaf dag 1 betrokken bij adviesopdrachten en je werkt nauw samen met collega’s. Het kan druk zijn, bijvoorbeeld omdat je met spoed wordt gevraagd een adviesvraag af te ronden, terwijl je nog volop bezig bent met andere complexe dossiers. Iedere cliënt en iedere opdracht is anders en dat zorgt iedere dag voor een uitdaging. 

Het werk bij KWPS vraagt naast inhoudelijke kennis ook om andere (persoonlijke) vaardigheden. Bij KWPS krijg je volop de mogelijkheid om die vaardigheden te ontwikkelen, maar het vraagt natuurlijk ook initiatief en inzet van jezelf. Naast ‘learning on the job’ heb ik al diverse vaardigheidstrainingen gevolgd. Ook heb ik de leergang Pensioenrecht aan de Vrije Universiteit met succes mogen afronden. Op het gebied van opleiding en ontwikkeling is er ruimte voor maatwerk.

Naast KWPS zijn we vorig jaar gestart met onze Fintech-BV BerekenBenefits. De directie heeft mij gevraagd om BerekenBenefits te managen en dit was voor mij een volledig nieuwe uitdaging. Ondanks dat ik al lange tijd in dienst ben, leer ik nog steeds veel leuke en nieuwe dingen.”

Mail KWPS