Roy Vliese (of counsel)

mr. R. Vliese, senior consultant

Roy Vliese (of counsel)

Roy is als of counsel verbonden aan KWPS. Na zijn studie fiscaal-recht aan de Universiteit van Amsterdam heeft hij zich gespecialiseerd in loonheffingen (loonbelasting, premie volksverzekeringen, premies werknemers-verzekeringen en inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet). Hij is zijn carrière gestart als inspecteur bij de Belastingdienst. Vervolgens is hij gaan werken bij KPMG Meijburg & Co. en beschikt inmiddels over ruim 18 jaren ervaring op het gebied van loonheffingen. Roy is partner bij Tekz Belastingadviseurs.

Roy adviseert zowel nationale als internationale cliënten. Daarnaast geeft Roy regelmatig commentaar op wetgevingsvoorstellen. Hij heeft veel ervaring met de begeleiding van cliënten in geval van boekenonderzoeken en het sluiten van rulings met de Belastingdienst op het gebied van loonheffingen. Ook heeft Roy uitgebreide ervaring met het voeren van bezwaar- en (hoger) beroepsprocedures en beschikt hij over ruime ervaring op het gebied van (vendor) due diligences en (re)structering projecten. Voorts heeft Roy speciale kennis op het gebied van ‘equity based’ beloningen in zowel nationale als grensoverschrijdende situaties.

Roy is lid van:

  • de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB)
  • het bestuur van de sectie Loonheffingen van de NOB
  • de Kerngroep Inleiding Loonbelasting Omzetbelasting, Algemene wet inzake rijksbelastingen en Invorderingswet 1990 van Nyenrode Business Universiteit

Roy heeft diverse publicaties op zijn naam staan (w.o. Praktijkblad Salarisadministratie, Loon, Aanspraak en FD). Tevens is hij lid van de redactieraad van het handboek ‘Personeel en fiscus’.

Vliese@kwps.nl
linkedIn

 

Mail Roy Vliese (of counsel)