Make-over van mijnpensioenoverzicht.nl

Eind mei is de website www.mijnpensioenoverzicht.nl in een nieuw jasje gestoken. Het ontwerp en de uitstraling zijn gewijzigd en ook het inzicht dat de website deelnemers biedt, is uitgebreid. Er is echter een aantal aandachtspunten.

Sinds 2011 geeft www.mijnpensioenoverzicht.nl (MPO) werknemers inzicht in het pensioen dat zij bij Nederlandse pensioenuitvoerders hebben opgebouwd. MPO speelt een belangrijke rol in de informatieverstrekking aan deelnemers maar bleef tot voor kort achter in haar (technologische) ontwikkeling. Afgelopen periode heeft de website daarom al een aantal technische ontwikkelingen doorgemaakt zodat het, volgens de makers, weer voldoet aan de hedendaagse technologische normen. En nu is ook de voorkant van de website gemoderniseerd.

Deelnemers die inloggen zien direct het pensioen dat zij maandelijks netto vanaf hun AOW-datum zullen gaan ontvangen. Maar let op, dit bedrag kan een vertekend beeld geven. Het bedrag bevat namelijk alleen de pensioenen met een pensioenrichtleeftijd die gelijk is aan de AOW-leeftijd. Kent de huidige pensioenregeling een richtleeftijd van 68 jaar, dan is het bedrag dat wordt vermeld exclusief het pensioen dat in het huidige dienstverband wordt opgebouwd en is dus te laag. Werknemers kunnen daardoor op het verkeerde been worden gezet.

Een andere verandering is het verstrekken van informatie ‘op maat’. Een belangrijk onderdeel van MPO is ‘als mijn situatie verandert’ met de gevolgen voor de pensioenopbouw bij verschillende veranderingen in de persoonlijke situatie van de deelnemer. Het nieuwe MPO legt per leeftijdscategorie de nadruk op bepaalde situatieveranderingen die voor die leeftijdscategorie relevant zijn.

Log in op www.mijnpensioenoverzicht.nl en ervaar de wijzigingen zelf. MPO is op dit momenteel nog alleen in het Nederlands beschikbaar. Voor later dit jaar staat een update gepland waarna ook kan worden gekozen voor een Engelstalige versie van MPO.

9 juni 2021

Auteur(s) en meer informatie: